پیش‌بینی ابعاد کمالگرایی بر اساس فراهیجانات مثبت و منفی در دانشجویان

نویسندگان

    علی قربان نژاد * گروه روان شناسی تربیتی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران fghj@gmail.com

کلمات کلیدی:

کمال‌گرایی, فراهیجان, دانشجویان

چکیده

هدف: هدف از پژوهش حاضر پیش‌بینی ابعاد کمالگرایی بر اساس فراهیجانات مثبت و منفی در دانشجویان بود.
روش: پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش، پژوهشی توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه دانشجویان دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز بود. از این رو، حجم نمونه پژوهش بر اساس جدول مورگان و با در نظر گرفتن احتمال ریزش آماری و برای اطمینان بیش‌تر 250 نفر تعیین شد. به منظور نمونه گیری با شیوه نمونه‌گیری در دسترس با مراجعه به دانشگاه و همچنین پخش پرسشنامه در گروه‌های دانشجویان دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز در پیام‌رسان‌های اجتماعی، نمونه آماری پژوهش انتخاب گردید. ابزار استفاده شده برای گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه استاندارد کمال گرایی مثبت و منفی تری – شورت و همکاران (1995) و مقیاس فراهیجان‌ها (MES) بود. در پژوهش حاضر داده‌های گردآوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS و ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون تک‌متغیری مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
یافته‌ها: نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد فراهیجانات مثبت می‌تواند 5/9 درصد از کمال‌گرایی مثبت و فراهیجانات منفی می‌تواند 5/12 درصد از کمال‌گرایی منفی نمونه آماری پژوهش پیش‌بینی کند (01/0>p). همچنین نشان داد فراهیجانات مثبت می‌تواند با ضریب بتای 19/0 کمال‌گرایی مثبت و فراهیجانات منفی می‌تواند با ضریب بتای 20/0 به طور معنادار و مستقیم کمال‌گرایی منفی را پیش‌بینی کند (01/0> p).
 نتیجه‌گیری: بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که ابعاد کمال‌گرایی توسط فراهیجانات مثبت و منفی قابل پیش‌بینی است.

دانلود

چاپ شده

۱۴۰۱/۰۹/۰۱

ارسال

۱۴۰۱/۰۵/۲۱

بازنگری

۱۴۰۱/۰۷/۲۳

پذیرش

۱۴۰۱/۰۹/۰۳

شماره

نوع مقاله

Articles

ارجاع به مقاله

پیش‌بینی ابعاد کمالگرایی بر اساس فراهیجانات مثبت و منفی در دانشجویان. (2022). پویایی روانشناختی در اختلال های خلقی، 1(3)، 42-49. https://maherpub.com/pdmd/article/view/68