رابطه همسر آزاری با اضطراب فراگیر در زنان مراجعه‌کننده به اورژانس اجتماعی شهر تهران

نویسندگان

    فاطمه دهنمکی مشگ آبادی * کارشناسی ارشد، گروه روانشناسی، واحد آشتیان، دانشگاه آزاد اسلامی، آشتیان، ایران fateme.dehnamaki34@gmail.com
    سمیه السادات توابع قوامی کارشناسی ارشد، گروه روانشناسی عمومی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
    مریم ال کثیر کارشناسی ارشد، گروه روانشناسی، واحد اندیمشک، دانشگاه آزاد اسلامی، اندیمشک، ایران
https://doi.org/10.61838/kman.pdmd.3.1.4

کلمات کلیدی:

همسر آزاری, اضطراب فراگیر, زنان

چکیده

زمینه و هدف: پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه همسر آزاری با اضطراب فراگیر درزنان مراجعه‌کننده به اورژانس اجتماعی شهر تهران در سال 1402 انجام شد.
 
مواد و روش: روش پژوهش توصیفی – پیمایشی بود. جامعه آماری، موردمطالعه در این پژوهش، زنان مراجعه‌کننده به اورژانس اجتماعی شهر تهران است و طبق آخرین آمار به‌عمل‌آمده از اورژانس‌های شهر تهران حدود 6000 نفر، و در این پژوهش از روش طبقه‌ای نسبی، استفاده‌شده است و توزیع پرسشنامه و کار جمع‌آوری اطلاعات به‌صورت تصادفی بر روی آن‌ها صورت گرفته است. در این پژوهش برای برآورد حجم نمونه از فرمول کوکران استفاده‌شده است و طبق این فرمول 380 نفر در نمونه‌ی آماری ما قرار می‌گیرند. ابزار پژوهش نیز برای جمع‌آوری داده‌ها پرسشنامه همسر آزاری (هادسون و مک اینتاش، 1981) و اضطراب فراگیر (آنتونی و همکاران، 2002) بوده که قبل از اجرا، اعتبار و پایایی آن مورد تائید قرار گرفت.
 
یافته‌ها: یافته‌های پژوهش نشان می‌دهد که بین مؤلفه‌های همسر آزاری با میزان اضطراب زنان رابطه مثبت و معناداری وجود دارد و نتایج رگرسیون نشان داد که، همسر آزاری (سوءاستفاده غیر فیزیکی و جسمی) 14 درصد واریانس میزان اضطراب فراگیر زنان را تبیین می‌کند.
 
نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که همسر آزاری نقش مهمی در ایجاد و تشدید اضطراب فراگیر در زنان دارد. این نتایج می‌تواند به برنامه‌ریزی‌های پیشگیری و مداخله‌ای در جهت کاهش همسر آزاری و اضطراب فراگیر کمک کند.

دانلودها

دسترسی به دانلود اطلاعات مقدور نیست.

دانلود

چاپ شده

۱۴۰۳/۰۳/۰۱

ارسال

۱۴۰۳/۰۱/۱۹

بازنگری

۱۴۰۳/۰۲/۰۲

پذیرش

۱۴۰۳/۰۲/۱۸

شماره

نوع مقاله

مقالات

ارجاع به مقاله

رابطه همسر آزاری با اضطراب فراگیر در زنان مراجعه‌کننده به اورژانس اجتماعی شهر تهران. (2024). پویایی روانشناختی در اختلال های خلقی، 3(1)، 41-50. https://doi.org/10.61838/kman.pdmd.3.1.4

مقالات مشابه

31-34 از 34

همچنین برای این مقاله می‌توانید شروع جستجوی پیشرفته مقالات مشابه.